Bábszínházi világnap – Kilépnek a színház falai közül Debrecenben

Kilépnek a színház falai közül, és a város különböző pontjain tűnnek fel a keddi világnapon a debreceni Vojtina Bábszínház művészei – tájékoztatta az MTI-t az intézmény igazgatója. Asbóth Anikó elmondta: egyedül a délelőtt fél tízkor kezdődő játékos hangszerbemutatót tartják a színházban, ahol a gyermekek egy dramatikus játék keretében ismerkedhetnek meg a különböző hangszerekkel. Többek között kezükbe foghatják és kipróbálhatják a szitárt, a bendzsót és a furulyát.

A családokat 13 órától interaktív játékokkal várják a bábszínház előtti téren, ahol a gyermekek belebújhatnak a jelmezekbe, és megnézhetik, megtapinthatják a különböző mesehősöket megformáló bábokat is. A Vojtina művészei fellépnek majd a Debreceni klinika gyermek hemato-onkológiai osztályán is, ahol előadják a Szerencsés János című darabot.  A város főterén, illetve a Piac utcán performanszokkal szórakoztatják a járókelőket. A Sétáló bábolda című program keretében az intézmény munkatársai “utcára viszik” az előadások életnagyságú bábjait, amelyeket bárki megnézhet, megérinthet, és érdekes kulisszatitkokat is megtudhat róluk.

A bábszínházi világnaphoz a Debreceni Művelődési Központ is csatlakozott. Az Újkerti Közösségi Házban 9 órától immár huszadik alkalommal rendezik meg az Iciri-Piciri Óvodás Bábcsoportok Térségi Találkozóját – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben. A nagysikerű programmal a szervezők bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a város és a környező települések óvodáiban működő báb- és színjátszó csoportoknak. A gyerekek a magyar mesekincsből választott produkciókkal, jelenetekkel lépnek majd színpadra.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?